William Lind

William Lind er en svensk orienteringsløper som ble født i 1985. I dag løper han for den svenske klubben Malungs OK Skogsmårdarna og det svenske landslaget. Han har på relativ kort tid gjort seg bemerket internasjonalt og det beste resultatet kom under fjorårets VM hvor han tok bronse på langdistanse. Han fikk sin debut på det svenske landslaget allerede i 2011 og var siden med ved de etterfølgende VM arrangementer. Ved EM i 2014, som ble avholdt i Palmela i Portugal, ble William Lind nummer seks på langdistansen og to år etter var med til å vinne bronse på stafetten, en bedrift som laget gjentok året etter.  I år er det store målet til William Lind å ta det siste skrittet mot toppen av pallen og har han derfor gjennomført et helt eget treningsoppsett i Spania som skal være med til å gjøre han enda sterkere. Som han selv innrømmer, så blir han ikke noe yngre og det er nå han skal vinne VM.

Karriere

Det er kanskje andre løp hvor han har gjort seg mest bemerket enda. Han har oppnådd fem pallplasseringer ved ulike verdenscup arrangementer, han ble nummer tre i sprint under Nordic Orientering Tour i 2011 og ble nummer to, kun slått av legenden Thierry Gueorgiou, under et mellomdistanseløp i 2015-sesongens verdenscupløp ved Uddevalla. Men hans største resultat inntil videre er uten tvil fra 2015 hvor han vant den prestisjetunge konkurransen O-Ringen, som foregår over fem dager. Denne konkurranse ble også tidligere kalt for nettopp 5-dagars, men har nå blitt endret til O-Ringen. Konkurransen blir arrangert på forskjellige steder i Sverige hvert år og tiltrekker seg o-løpere fra hele verden. Faktisk er O-Ringen det arrangementet som tiltrekker seg flest deltakere, enda flere enn store arrangementer som VM. En av grunnene til at O-ringen har blitt såpass populært er at det arrangeres for løpere i alle aldre.

Fem konkurranser

Arrangementet består av fem konkurranser over fem dager og blir gjerne arrangert i Juli. Det som gjør O-ringen så spennende er at hver dag tilsvarer en etappe og på den siste dagen avgjøres det hele med jaktstart. Det hele begynte i 1965 i Skåne, Blekinge samt i Danmark og det var Peo Bengtsson og Sivar Nordström som var arrangører. Den gang var det 156 løpere som deltok og rekorden er på 21 021 deltakere under arrangementet i Dalarna/Falun i 1985. O-Ringen har vært en del av World Cup innen orientering inntil 2008, men skal nå endelig få være med igjen fra 2018.

Plasseringer

William Lind har utover seieren i O-ringen i 2015 også gjort seg bemerket i andre løp. Blant annet har han som nevnt tre bronsemedaljer fra VM. Den første kom i 2016 i stafett og året etter gjentok han bedriften med det svenske laget og vant samtidig bronse på langdistanse. I verdenscupen sammenlagt har han en 7. plass som beste resultat fra sesongen 2017, mens han har oppnådd to 2. plasser og tre 3. plasser i enkelte løp med 2017 som hans beste sesong inntil videre.

På den offisielle verdensrankingen til det internasjonale orienteringsforbund (IOF) er William Lind plassert som nummer 8 på mellom og langdistanse samt som nummer 103 på sprintdistansen.